Mustafa Uyan'ın gönül bahçesi

ZİYARETÇİLER

178 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi

İSTATİSTİKLER

Makale Görünüm Sayısı
5535826

ŞİİRLER

 

Türk şiirinin geçirdiği değişim süreçlerine göre mi yoksa türlere göre mi yoksa kronolojiye göre mi sıralamak gerekir şiirleri bunu edebiyatçılar hala tartışa dursun biz kendi kategorilememizi yaptık, inşallah sürç-i lisan eylememişizdir.

Alt Kategoriler

  • ÜSTADLARDAN

    Mehmet Akif Ersoy'un Hasta, Hürriyet, Hüsran, Istigrâk, Kalenderin Biri, Kârî, Kıssadan Hisse, Kocakarı ile Ömer, Küfe, Leyla, Ne Eser, Ne Semer, Necid Çöllerinde, Oğlum, Bu Temenni Neye Benzer, Bana Bak, Pek Hazin Bir Mevlid Gecesi, Şehitler Abidesi İçin, Seyfi Baba, Uyan, Ya Rab Bu Uğursuz Gecenin Yok Mu Sabahı?, Zulmü Alkışlayamam şiirleri, Mehmet Emin Yurdakul'un Vur, Ya Gazi Ol Ya Şehit, Cenge Giderken şiirleri, Necip Fazıl Kısakürek'in Kaldırımlar, Sakarya Türküsü, Ömer Hayyam'ın Rubaileri (hepsi bir arada),  Yahya Kemal Beyatlı'nın Akıncılar, Bir Başka Tepeden, Deniz Türküsü, Endülüste Raks, Gülbang, Hayal Şehir, İstanbul'un Fethini Gören Üsküdar, Itrî, Koca Mustafapaşa şiirleri bu kategorideki şiirlerimizden bazılarıdır.

    Makale Sayısı:
    44
  • HALK ŞİİRİ

    Halk ŞiiriKaynağını geleneklerden, halkın kültüründen alan Halk Edebiyatı, İslamiyet öncesi sözlü edebiyatın uzantısıdır. Halkın yarattığı sözlü eserlerden oluşur. Dil, biçim, konular, duyarlıklar bakımından halk kültürüne sıkı sıkıya bağlıdır.
                Kur’an’a İncil’e Zebur’a Tevrat’a
                İman eden etmiş vahdet-i zata
                Biri nefye memur biri ispata
                “Lâ, illâ” da, “illâ, lâ” da olamaz
                Seyrani

    Makale Sayısı:
    21
  • DİVAN ŞİİRİ

    Divan ŞiiriDivan edebiyatı, Türklerin İslâm dinini benimsemesinden sonra ortaya çıkan yazılı edebiyattır. Arap ve Fars edebiyatının etkisi altında gelişmiştir. Bu etki, Arapça ve Farsça sözcüklerin Türkçe’ye girmesinin yanı sıra, bu dillerin anlatım biçimlerinin benimsenmesiyle de kendini gösterir. Bu edebiyata Divan edebiyatı denmesinin nedeni, şâirlerin şiirlerini divan denen el yazması kitaplarda toplamış olmalarıdır.
         Ya râb belayı aşk ile kıl aşina beni 
         Bir dem belâ-yı aşktan etme cüdâ beni
         (Fuzuli)

    Makale Sayısı:
    5
  • GÜNÜMÜZ ŞİİRİ

    Edebi akımların etkisi altında kalmadan, herhangi bi akımdan bağımsız kalan şairlerimiz de aslında bir akımoluşturmuşlardır.En güzel örneklerini burada sizlerle paylaşacağız..

    Makale Sayısı:
    22

Kategoride hiç makale yok. Eğer alt kategoriler bu sayfada görüntüleniyorsa, makale içeriyor olabilirler.

NOKTA-I ESRAR

Kur’an’a İncil’e Zebur’a Tevrat’a
İman eden etmiş vahdet-i zata
Biri nefye memur biri ispata
“Lâ, illâ” da, “illâ, lâ” da olamaz
Seyrani